Je huis schilderen, waar moet je op letten?

Je wilt je huis schilderen en waarschijnlijk weet je al precies welke kleur(en) voor binnen en buiten. Maar voordat je naar de bouwmarkt gaat is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten als je je huis gaat schilderen. Zowel voor binnen als voor buiten zijn er veel verschillende soorten verf en mogelijkheden, lees dus gauw verder.

Binnen schilderen

Voor de meeste binnenruimtes is acrylverf het meest geschikt. Hierin zitten minder schadelijke stoffen omdat deze verf op waterbasis is. Let alsnog altijd goed op voldoende ventilatie tijdens het schilderen.

Voor kozijnen en deuren naar buiten is er dampwerende verf. Vocht van in je huis trekt hierdoor minder snel in het hout van de deuren of kozijnen.

Badkamer schilderen

Je badkamer schilderen vergt weer een andere soort aanpak en andere soort verf. Vanzelfsprekend is je badkamer erg nat en vochtig en daarom is geen goede combinatie met ‘gewone’ binnen verf. Maar ook voor bijvoorbeeld een kelder kun je overwegen deze verf te gebruiken. Het gaat dan om alkydverf voor vochtige ruimtes. Maar je kunt ook kiezen voor echt goede kwaliteitsverf die vochtbestendig is. Ook muurverf met hoge zijdeglans is een optie. Deze soorten verf nemen nauwelijks vocht op, perfect dus voor in natte of vochtige ruimtes. Zo weet je zeker dat er geen schimmel ontstaat!

Buiten

De buitenkant van je huis schilderen vraagt weer om een heel andere soort verf en aanpak. Ook voor de buitenkant van je huis kun je goed alkydverf gebruiken. De droogtijd is wat langer en dus kan de verf langer uitvloeien. Het voorkomt langduriger dat de weersinvloeden van invloed zijn op je kozijnen e.d. Zie je het zelf schilderen van je huis niet zomaar zitten dan is het verstandig dit uit te besteden,

Plaats een reactie