Tips voor het sproeien van je gazon tijdens een hittegolf

Om een goed wortelsysteem van je gazon te onderhouden, is het ontzettend belangrijk om goed op je gras te letten tijdens een hittegolf. Wil je afstervend gras of onkruid voorkomen, bewater je gazon dan goed!

Begint je gazon door de warmte deze zomer al geel te zien? Als het weer voldoende gaat regenen en als je afgelopen tijd goed voor je gazon hebt gezorgd dan zullen de wortels intact blijven en bloeit je gazon weer op zodra er voldoende neerslag valt.

Wanneer gras sproeien?

Dat kun je het beste doen zodra je eerste signalen van droogte ziet. Dit zie je aan:

  • Het gras wordt minder veerkrachtig
  • Het verkleurt gelig
  • Het gras is doffer dan normaal

Tips gras sproeien: hittegolf

Sproei je gras nooit als de zon fel schijnt, dus zeker niet of het midden van de dag. Door de waterdruppels verbranden in feite je bladeren en gras. Sproei juist aan het begin van de avond, de zon is dan niet meer zo fel en brandt de druppels niet in het groen en het gras kan dan nog wel mooi opdrogen zodat er geen schimmel zal ontstaan.

Hoe lang sproeien?

Bij een hittegolf, waarbij de temperaturen zeker boven de 25 graden uitkomen, sproei je zeker zo’n 80 a 90 minuten. Je kunt hierbij sowieso beter een keer langer sproeien dan een aantal keer kort. Dus sproei liever een paar keer per week 2 uur dan elke dag een half uurtje.

Succes met het mooi houden van je gazon tijdens de hittegolf!

2 gedachten over “Tips voor het sproeien van je gazon tijdens een hittegolf”

  1. Een gazon heeft meer water nodig dan de rest van de tuin. Veel mensen maken dit verschil niet. Gewoon er maar op los sproeien met de tuinslang is helemaal niet goed voor je tuin. Zeker waar het meer beschaduwd is, kun je beter met de gieter aan de slag gaan. Het kan helemaal geen kwaad om de natuur een beetje zijn gang laten gaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie