Gardena robotmaaier kopen? De beste Gardena robotmaaiers op een rij

Het oerdegelijke van oorsprong Duitse merk Gardena levert al jaren robotmaaiers die krachtig en sterk zijn en dus wel tegen een stootje kunnen. Gardena robotmaaiers zijn dan ook niet voor niets een van de meest verkochte robotgrasmaaiers in de markt. Gardena grasmaaiers zijn er in ontzettend veel soorten en typen en er zal er ook altijd wel een tussen zitten die helemaal voldoet aan jouw wensen en perfect is voor jouw gazon.

De automatische robotmaaiers van Gardena zijn niet de goedkoopste, verwacht dan ook geen koopjes. Gelukkig heeft Gardena wel heel regelmatig cashback acties.

Overweeg je nog andere merken robotmaaiers? Lees hier onze uitgebreide top 10 robotmaaiers van voorjaar 2023. Voor een gazon tot 350m2 vind je hier de beste kleine robotmaaiers.

Dat Gardena robot maaiers soms prijzig zijn, heeft alles te maken met dat deze apparaten heel lang mee gaan, een mooi design hebben en indien gewenst komen met allerlei extra functies zoals met app bestuurbaar. Ook beschikt Gardena over ontzettend veel accessoires, van extra messensets, meer draad, andere behuizing en accu’s. Goedkoop is vaak duurkoop, en met een Gardena robotmaaier ben je verzekerd van een goede investering van je geld die je veel rust geeft; je hebt geen omkijken meer naar je gazon en robotmaaier.

de 3 beste Gardena robotmaaiers

GARDENA Sileno City 250

gazons tot 250m2

 • heel wendbaar en flexibel
 • streeploos maairesultaat
 • berekent zelfstandig maaiplan

GARDENA Smart City Sileno 500

gazons tot 500m2

 • met app bestuurbaar
 • te koppelen aan andere smart producten van Gardena

GARDENA Smart Sileno+

gazons tot 2000

 • met app bestuurbaar en te koppelen
 • de SensorControl past maaifrequentie zelf aan

GARDENA Sileno City 250 review – gazons tot 250 m²

grasmaaier klein gazon

check prijs en voorraad bij robotmaaiers.nl

 • perfecte prijs-/kwaliteit; maait je gazon netjes en snel voor een zachte prijs vergeleken met andere robotmaaiers
 • met bots-, kantel- en tilsensor
 • maaitijden kun je zelf programmeren via het display
 • kleine en wendbare robotmaaier dus ook ideaal voor kleine of smalle stroken gras
 • berekent zelf een maaiplan

Vind je deze robotmaaier nog iets te prijzig? Kijk dan ook zeker even hier naar de Robomow RX12U, deze kleine maaier is ideaal voor een klein gazon en heeft een super goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Check prijs en specificaties van de Gardena Sileno City maaier bij Praxis of klik hier voor de prijs en voorraad bij Welkoop.

Gardena robotmaaier problemen

Er kunnen zich verschillende problemen voordoen bij een robotmaaier. Vaak zijn deze problemen of storingen heel eenvoudig en snel zelf te verhelpen, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Kom je er echt niet uit dan kun je natuurlijk ook een monteur inschakelen maar dit is bijna nooit nodig.

Gardena robotmaaier storingen

Heeft je robot maaier een probleem of storing dan kan het display je bijna altijd verder helpen. De kleur van het lampje of verschillende symbolen geven aan wat er aan de hand is.

Een storing die vaak voorkomt is een probleem met het perimeterdraad. Hier kan bijvoorbeeld een breuk of scheurtje in ontstaan. Als dit zo is, dan vind je op het display een blauw of geel knipperend lampje. Check in dat geval ook of de lus wel goed is aangesloten op het laadstation.

Knippert het lampje groen dan is de eco-modus ingeschakeld. Deze schakel je indien gewenst uit via de instellingen knop.

In geval van een rood lampje of als het lampje rood knippert, dan is het wel goed om even de klantenservice te bellen van de winkel of leverancier waar je je automatische maaier hebt gekocht. In het eerste geval kan het namelijk gaan om onjuiste voeding of is er een storing in de printplaat. In het geval van een rood knipperend lampje zal het gaan om een probleem met de antenne van het laadstation.

Plaats een reactie