Robomow RK1000: prachtig gemaaid gazon – Robomow review

Deze Robomow robotmaaier is een van de beste robotmaaiers van dit moment. Niet voor niets heeft deze robotmaaier in het najaar van 2021 het predicaat ‘beste uit de test’ gekregen van de Consumentenbond.

prachtig gemaaid gazon

Wat de Robomow RK1000 robotmaaier met kop en schouders boven andere robotmaaiers doet uitsteken zijn de uitstekende condities die hij het gazon geeft. Door een zwevend maaidek beweegt de robotmaaier mooi mee met de contouren van je gazon. Deze grasrobot is dan ook uitermate geschikt als je het belangrijk vindt dat de randen goed worden mee gemaaid, wat bij veel andere robotmaaiers niet vanzelfsprekend is. De speciale randmaaitechnologie zorgt dat de robotmaaier kan maaien tot aan de wielbasis. Door de grove wielen komt de maaier overal makkelijk bij en komt hij niet vast te zitten.

Check details van de Robomow RK1000 en meegeleverde extra’s bij Coolblue

instellen en extra’s

Na het plaatsen van de pennen en het perimeterdraad is de robotmaaier bijna klaar om te gaan. Je kunt de maaier instellen met een weekprogramma. Hiermee geef je aan op welke dagen en tijdstippen je wil dat de robotmaaier zijn werk doet, stel de begintijden in of check de laadstatus met de app. De app niet bij de hand? Ook handmatig kun je deze robotmaaier instellen.

De robotgrasmaaier keert na elke maaibeurt zelf weer terug naar het laadstation zodat de accu wordt opgeladen. Hij keert ook automatisch terug als hij (te veel) regen detecteert, en zal zijn maaiweg vervolgen als het droog is. Aangezien de Robomow RK1000 prima overweg kan met nat of slecht onderhouden gras, is een beetje regen geen probleem voor deze topper.

Check de specificaties en eventuele extra’s van deze Robomow robotmaaier bij Toppy

specificaties

  • maaihoogte: 20 tot 100 mm
  • in te stellen met app
  • maaibreedte: 21 cm
  • maximale helling 45%
  • tot 60dB dus vrij stil
  • te bedienen met een app via telefoon of tablet

nadelen

Hoewel er voor rechte gazons genoeg perimeterdraad is meegeleverd, kan het zijn dat je toch meer begrenzingsdraad nodig hebt als je een afwijkende vorm gazon hebt door bijvoorbeeld een vijver. Ook kan je geen verbinding maken met wifi, alleen met bluetooth. Je moet dus wel een beetje in de buurt zijn als je de robotmaaier wil instellen of aanpassingen in het programma wil doorvoeren.

Klik hier voor robotmaaiers die verbinding maken met wifi.

conclusie

Dit is echt een topper van een robotmaaier. Perfect gemaaid gazon, neemt ook de hoeken mooi mee, is niet bang voor hellingen en is helemaal naar jouw wensen en voorkeuren in te stellen. Wij zijn oprecht erg enthousiast over de Robomow RK1000 robotmaaier.

Hier te koop (check vooral de verschillende prijzen en eventuele meegeleverde extra’s)

Weten wat de andere beste robotmaaiers van 2023 zijn? Je vindt ze hier. Kleiner gazon? Lees onze top 5 kleine robotmaaiers voor een klein gazon.

Plaats een reactie